You are here:
Ask a question:
Reply
Rank 1: Guest
mozza33
Posts: 5
Registered: ‎17-05-2009

Ras Error Code 720

When trying to connect I get an error message which reads
Mobile Connection is not possible

-set your current mobile device as the default device in the manage devices view
-ensure that no other programs are using your mobile device and try again in a short while
-delete the device in the manage devices view then add it back again , and then try connecting

if this error persists please contact support
at your mobile network operator.

Support information
RAS error code 720

my laptop is a fujitsu siemens Amilo running Windows Vista Home basic SP1

I've tried removing and reinstalling th device several times and more than a few reboots but I'm gettign nowhere fast

I'm Using a vodaphone USB dongle
HUAWEI Mobile connect 3g Modem

any help would be gratly appreciated :wacko:
Message 1 of 13 (7,709 Views)
Administrator
Administrator
JD
Posts: 2,827
Registered: ‎04-11-2008

Ras Error Code 720

Hi mozza33

Firstly, welcome to the eForum. Thanks for joining. As you're new make sure to visit the Vodafone Help Centre. It's something we use here and I always recommend it to new members as it's full of instant hints and tips on most Vodafone products and services.

The best way to get this working will be to fully uninstall and reinstall the Vodafone Software. You mentioned you reinstalled the device a few times but there are a few extra steps which will help further.

1 - Go to Start - Control Panel - Programs - Remove the Vodafone Mobile Connect software.

2 - Reboot and go back to - Control Panel - Programs - and check that there are no further instances of the Vodafone software in there (including Vodafone Mobile Connect, VMC, VMC Lite, Vodafone Runtime components etc)

3 - Go back to Control Panel and click on Phones and modems. (If you can't see it, make sure you're in classic view in Control Panel) Click on the modems tab and remove and remove any entries of HUAWEI modems in there (unless you have another that you use)

4 - Go to Start - Connect To. In here right click and delete any Vodafone dial up connections.

5 - Reboot and wait for a few minutes. Now plug in the modem. If it doesn't start automatically after a minute or so, go to Start - Computer - Right click on the modem and click Autorun.

I'm sure this will get you up and running, but we're here if you need any more help. :)

Cheers

J
eForum Team

Message 2 of 13 (7,709 Views)
Rank 1: Guest
mozza33
Posts: 5
Registered: ‎17-05-2009

Ras Error Code 720

Hi mozza33

Firstly, welcome to the eForum. Thanks for joining. As you're new make sure to visit the Vodafone Help Centre. It's something we use here and I always recommend it to new members as it's full of instant hints and tips on most Vodafone products and services.

The best way to get this working will be to fully uninstall and reinstall the Vodafone Software. You mentioned you reinstalled the device a few times but there are a few extra steps which will help further.

1 - Go to Start - Control Panel - Programs - Remove the Vodafone Mobile Connect software.

2 - Reboot and go back to - Control Panel - Programs - and check that there are no further instances of the Vodafone software in there (including Vodafone Mobile Connect, VMC, VMC Lite, Vodafone Runtime components etc)

3 - Go back to Control Panel and click on Phones and modems. (If you can't see it, make sure you're in classic view in Control Panel) Click on the modems tab and remove and remove any entries of HUAWEI modems in there (unless you have another that you use)

4 - Go to Start - Connect To. In here right click and delete any Vodafone dial up connections.

5 - Reboot and wait for a few minutes. Now plug in the modem. If it doesn't start automatically after a minute or so, go to Start - Computer - Right click on the modem and click Autorun.

I'm sure this will get you up and running, but we're here if you need any more help. :)

Cheers

J
eForum Team


Hi Jay_Vodafone as I previosly stated I've tried removing and reinstalling the vodafhone lite software previously but with some scepticism I've followed your instructions.
removing and reinstalling the program the connection and the modem then reinstalling from the device

but still got the same message when I try to connect the device has a green light which flashes every 3 seconds and the vodafone mobile connect lite software shows 4 bars (gprs) signal

please help
Thanks
Adam
Message 3 of 13 (7,709 Views)
Tech Team
Wayne
Posts: 18,248
Registered: ‎04-08-2008

Ras Error Code 720

Hi Adam

Thanks for coming back to us here and I'm sorry to hear that this has not resolved things for you.

I have managed to find quite an indepth discussion regarding the same problem on another thread on our forum.

Have a peak as it suggests a few ways around this and potential fixes. RAS Error 720

Let me know how you get on and if you have any more questions please let me know and we'll be happy to help

Thanks

Wayne

eForum Team

Message 4 of 13 (7,709 Views)
Rank 1: Guest
mozza33
Posts: 5
Registered: ‎17-05-2009

Ras Error Code 720

Hi Adam

Thanks for coming back to us here and I'm sorry to hear that this has not resolved things for you.

I have managed to find quite an indepth discussion regarding the same problem on another thread on our forum.

Have a peak as it suggests a few ways around this and potential fixes. RAS Error 720

Let me know how you get on and if you have any more questions please let me know and we'll be happy to help

Thanks

Wayne

eForum Team


Hi wayne thanks for your response,
That previose post basically says there is no fix for this problem on windows vista so speak to microsoft I tried running RArepair which is suggested half way through but still get the same error.

I tried the device on another machine running windows XP sp2 AND it produces a ras error code 678
Message 5 of 13 (7,709 Views)
Moderator (Retired)
Jon_V
Posts: 13,083
Registered: ‎09-09-2008

Ras Error Code 720

Hi mozza33,

I think it might be time to send the modem for repair! If you've tried it on another machine with the same results, I think it's safe to say something must be wrong hardware wise.

Let us know how you get on :)

Jon

eForum Team
Want to give me some feedback? click here
Message 6 of 13 (7,709 Views)
Rank 1: Guest
mozza33
Posts: 5
Registered: ‎17-05-2009

Ras Error Code 720

Hi mozza33,

I think it might be time to send the modem for repair! If you've tried it on another machine with the same results, I think it's safe to say something must be wrong hardware wise.

Let us know how you get on :)

Jon

eForum Team

Hi Jon , Thanks for your help after I checked some driver settings on my XP machine I managed to get the device to work run on my PC so I'm prettey sure it's not the device thats at fault however when running it on vista Home edition I still continue to get the same error message RAS error 720, I've read the other forum post suggested by wayne earlier and a few other posts on this forum where people seam to be having the same problem and in most cases it seams theres an issue between Windows Vista and the Vodaphone LITE software , Is there a later version of the software available?

I hope you can help the device was working without a problem it suddenly started producing this message I've even re installed the OS on my machine to see if there was some sort of microsoft update that may have been causing the problem but I continue to get the same error message.

Please Help me

Thanks

Adam
Message 7 of 13 (7,709 Views)
Rank 6: Frequent Poster
richie1913
Posts: 215
Registered: ‎27-01-2009

Ras Error Code 720

There Is a full version of the vodafone software that you can download from the business centre I tried to get the link for you but I could'nt get one to work,maybe one of the mods will put It on for you.Once this version Is downloaded It runs this version Instead of the lite version.Worth a go maybe.
Message 8 of 13 (7,709 Views)
Rank 1: Guest
famah
Posts: 2
Registered: ‎26-05-2009

Ras Error Code 720

Hi Jon , Thanks for your help after I checked some driver settings on my XP machine I managed to get the device to work run on my PC so I'm prettey sure it's not the device thats at fault however when running it on vista Home edition I still continue to get the same error message RAS error 720, I've read the other forum post suggested by wayne earlier and a few other posts on this forum where people seam to be having the same problem and in most cases it seams theres an issue between Windows Vista and the Vodaphone LITE software , Is there a later version of the software available?

I hope you can help the device was working without a problem it suddenly started producing this message I've even re installed the OS on my machine to see if there was some sort of microsoft update that may have been causing the problem but I continue to get the same error message.

Please Help me

Thanks

Adam

Hi Adam

Can you shed some light as to what you did to your driver settings as I am getting the same error code 720. My details are;

Laptop Toshiba Satellite A100
Operating System Windows XP Home Edition Version 2002 Service Pack 3
Vodafone Mobile Connect Model K3520

Appreciate any help on this as I have spent the last 2 days on the phone and all they seem to advise is uninstal and reinstal which has not worked.

Fawad
Message 9 of 13 (7,709 Views)
Moderator (Retired)
Jon_V
Posts: 13,083
Registered: ‎09-09-2008

Ras Error Code 720

The Error 720 is quite a rare but annoying bug with Windows that we've had great difficulty resolving in the past.

You may have success from uninstalling and re-installing the LAN and Wireless Adapters in Device Manager, and then giving the dial-up connection for Vodafone two or three attempts ot re-bind the TCP/IP stack.

If this doesn't work, there is a tool available on the web called RAREPAIR.EXE which will automatically attempt to uninstall and restore all networking components on your system, rebuilding the entire set of networking services on the PC.

Beyond this, I'm afraid we can only recommend to contact a Microsoft Specialist for further assistance :(

Jon

eForum Team
Want to give me some feedback? click here
Message 10 of 13 (7,709 Views)
Rank 1: Guest
mozza33
Posts: 5
Registered: ‎17-05-2009

Ras Error Code 720

Hi Adam

Can you shed some light as to what you did to your driver settings as I am getting the same error code 720. My details are;

Laptop Toshiba Satellite A100
Operating System Windows XP Home Edition Version 2002 Service Pack 3
Vodafone Mobile Connect Model K3520

Appreciate any help on this as I have spent the last 2 days on the phone and all they seem to advise is uninstal and reinstal which has not worked.

Fawad


On xp it showed up in device manager as data interface device I updated the drivers using the ones on the stick and following a reboot it worked with windows Xp no such luck with vista yet I'm off to speak to microsoft.
Message 11 of 13 (7,709 Views)
Rank 1: Guest
rajesh_19
Posts: 2
Registered: ‎28-05-2009

Ras Error Code 720

Hi, this is rajesh from Southafrica.Im also getting the same error what Adam is facing RAS error code 720.

Mine is a Lenovo Y510 with windows vista home premium/
If adam is not able to solve that issue then how can i.Please let me a possible solution
Message 12 of 13 (7,709 Views)
Moderator (Retired)
Jon_V
Posts: 13,083
Registered: ‎09-09-2008

Ras Error Code 720

Hi Rajesh,

Unfortunately the software that South Africa uses will be different from ours, so we can't assist you directly. The error 720 is also mostly a Windows error, which we recommend seeking support from Microsoft for, assuming the other fixes listed in this thread fail for you.

Jon

eForum Team
Want to give me some feedback? click here
Message 13 of 13 (7,709 Views)