You are here:
Ask a question:
Reply
Rank 1: Guest
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2014

Skype is not working

Hello, I'm international truck driver. I just bought vodafone usb dongle. All my friends using this because they can use skype just for free in all europe and it's not necessary to top up. I mean no internet but skype is still working. So why I can't use skype? It shows that my usb dongle is connected, no internet (except vodafone.co.uk) and skype is not working too. So my friends can use skype for free in all europe and i can't, why?

Message 1 of 17 (2,329 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2014

Re: Skype is not working

Anyone?

Message 2 of 17 (2,320 Views)
Nabs
Posts: 9,086
Topics: 246
Thanks: 4,315
Ideas: 9
Solutions: 454
Registered: ‎06-05-2009

Re: Skype is not working

Hi esferato,

 

Which network are your friends using?

 

I've not been aware of Vodafone UK ever offering free Skype to be honest.

 

Nabs



Find this post useful? Give it the thumbs up below!

 

Message 3 of 17 (2,315 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2014

Re: Skype is not working

All my friends using vodafone uk :smileyhappy: they bought vodafone usb dongle K4201 with sim card in it. They didn't do anything. Just put stick in laptop, install software, push connect buttont and no internet but skype is on :smileyhappy: In all europe they can use skype I saw that myself.

Message 4 of 17 (2,312 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2014

Re: Skype is not working

any help?

Message 5 of 17 (2,302 Views)
Nabs
Posts: 9,086
Topics: 246
Thanks: 4,315
Ideas: 9
Solutions: 454
Registered: ‎06-05-2009

Re: Skype is not working

I'm not sure how your friends are getting online but they shouldn't be.

If they havn't topped up the device then there should be no way to access anything other than the Vodafone website.

They must have found some kind of loophole in the system that allows them online without credit.

 

Nabs



Find this post useful? Give it the thumbs up below!

 

Message 6 of 17 (2,299 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2014

Re: Skype is not working

They can see just vodafone website nothing else and they still can use skype

Message 7 of 17 (2,295 Views)
Nabs
Posts: 9,086
Topics: 246
Thanks: 4,315
Ideas: 9
Solutions: 454
Registered: ‎06-05-2009

Re: Skype is not working

Yeah, they shoudln't be able to use any kind of web service without having credit on their accounts.

 

If this is indeed a loophole then it could be costing Vodafone millions of £'s with people using data they are not entitled to.

 

Nabs



Find this post useful? Give it the thumbs up below!

 

Message 8 of 17 (2,290 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 2
Registered: ‎06-02-2014

Re: Skype is not working

I have this problem too. My dad actually - hi is a international truck driver too. And he bought vodafone usb dongle K4201 before 1 month. And use skype just for free, but now he can't :smileyhappy: A don't know why and how can I help him?

I don't understand this info: http://www.vodafone.co.uk/shop/dongles-and-mobile-wi-fi/index.htm

I choosing Pay as you go and the model of dongle K4201.

There is price £20 for 1GB UK  (for up to 30 days) and for device.

My dad paid this price and use 1 month this dongle for Skype in Europe: Spain and France.

I see Additional Data Packs ??? 250MB  (for up to 30 days)  -  £5 ?

If I paid this will I have Skype again. And how can I pay ?

Message 9 of 17 (2,266 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 9
Registered: ‎06-02-2014

Re: Skype is not working

[ Edited ]

Really, the same problem. And i have a lot of problems to topup, im not living in UK, i have my country's bank credit card and i can't top up via internet because u have to have UK credit card....it's horrible.

Message 10 of 17 (2,259 Views)
Ian_C
Posts: 3,734
Topics: 18
Thanks: 147
Solutions: 63
Registered: ‎05-03-2010

Re: Skype is not working

Hi guys,

 

Vodafone UK don't offer Skype as part of any of our packages.

 

You can use Skype by downloading an app for example, but you'll be using your data allowance.

 

If it's a Pay as you go device you should have credit to be able to do anything. If your friend has managed somehow to get around this we'd be very interested to hear how he managed this.

 

Thanks

 

Ian

Message 11 of 17 (2,222 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 1
Registered: ‎23-11-2014

Re: Skype is not working

becouse you are stupid and mail here, and that is not allowed.this is same like: you make 2,3 or more robbery, and ask the police why the last robbery did not have much money than in the first robbery.That is why. You mention on the official site that is flawed and that the same abuse. I can not imagine you with your brains:womanlol:

Message 12 of 17 (367 Views)
Rank 50: Grand Master
Posts: 15,743
Registered: ‎13-10-2009

Re: Skype is not working

[ Edited ]

I do wonder if you were looking in the mirror whilst typing that rant because it doesn't make any sense in the context of this thread so I can only assume that you must be talking to yourself!


Has my post helped you? If so please click the Thumbs Up button!
:smileywink:

Message 13 of 17 (359 Views)
Annie_N
Posts: 3,680
Topics: 128
Thanks: 2,712
Solutions: 153
Registered: ‎20-08-2012

Re: Skype is not working

I think that Slobodan was perhaps objecting to the attitude of esferato, who appeared to be complaining that Vodafone had blocked a mysterious loophole by which Skype was available for free, or possibly of Lill, who may have been asking Vodafone for advice on how to access the loophole.

Message 14 of 17 (347 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 2
Registered: ‎24-11-2014

Re: Skype is not working

I have this dongle about a month. I'm international truck driver... And everything worked fine.

This is GREAT for us, truck drivers. We can communicate with our family for free. This is not something new it's working more than year. Was stopped in june but work again from august. And now it's not working again. Where is the problem and why we don't know but we want to start working again. All i have is to top up my account about 20 pounds to keep my sim card active. I can't open webpage or other application but skype worked perfect. :smileysad:

Message 15 of 17 (276 Views)
Phil
Posts: 2,239
Topics: 432
Thanks: 85
Solutions: 349
Registered: ‎26-07-2011

Re: Skype is not working

Hi @NickMKD 

 

As mentioned above, we haven't ever offered Skype for free in our packages so it shouldn't have worked before.  

 

To use Skype on your phone you'll use a data allowance and so it'd be advisable to have a data bundle included on your account.  

 

Many thanks, 

 

Phil

Message 16 of 17 (209 Views)
Rank 1: Guest
Posts: 2
Registered: ‎24-11-2014

Re: Skype is not working

[ Edited ]

We found NEW French data sticks with free skype.

So will buy it in next few weeks and use free skype again. I must do something to get cheap communication.

One day... vodafone stick will start working again.. :smileyvery-happy:

Message 17 of 17 (187 Views)