Skip to content
main_icn_My_Vodafone main_icn_Search main_icn_Chevron_right main_icn_Chevron_down main_icn_Close main_icn_Menu social-facebook social-google-plus social-linkedin social-twitter social-youtube main_icn_Community_or_Foundation main_icn_Location main_icn_Network_signal
Menu Toggle

Welcome to Vodafone Community

Windows

Lumia 930 WiFi issue in version 8.1 and 10 of Microsoft phone software

3: Seeker Silver

There is an issue with the Lumia 930 phone with the "Denim" firmware installed. What happens sometimes is that you can see the router but when you try and connect to the SSID it fails. Once the phone has been restarted then it works perfectly until the next time - it is random.

 

This happens under 8.1 and 10 official releases by Microsoft and Vodafone, does anybody else have this issue?

 

Regards

 

Infinidim

Infinidim
View more options
16 REPLIES
17: Community Champion

Hi @infinidim

 

 

Sometimes when a phone is glitching it can help to perform a factory reset after backing up the information stored in the phones storage memory. 

IMG_0985.JPG

View more options
3: Seeker Silver
I have done a factory reset and it didn't fi it. My wife has the same phone with the same issue
Infinidim
View more options
17: Community Champion

OK.

You may need to possibly wait for a software update.

 

Edit : Just thinking @infinidim is it worth refreshing the wireless channel and or change it.

 

Some Home Broadband Routers allow the split of frequencies to 2.4ghz and 5.ghz

 

Can you connect to various shops wifi ok ?

IMG_0985.JPG

View more options
3: Seeker Silver
I have also split the channels as well as changing them as well to no avail.

Not good, I still think that this is a "denim" firmware issue because before "denim" it worked well.
Infinidim
View more options
3: Seeker Silver
I have had cumulative updates to Windows 10 now and none of them have fixed the issue on either of our phones.

This is certainly an issue with the "denim" firmware and how it interacts with the operating system - Windows 8.1 or Windows 10 phone.

I also have a case open with Microsoft for both mine and my wife's Lumia 930 and have carried out lots of diagnostics with Microsoft as well. Microsoft will not be closing the case.

I now believe it is a " fitness for purpose" issue under the UK Sale of Goods act which needs to be addressed by both the retailer - Vodafone and the manufacturer - Microsoft.

This must be addressed Vodafone.

Regards.

Infinidim
Infinidim
View more options
Moderator

Hi @infinidim

 

I would recommend you speak to the Live Chat team here or call the technical team on 0333 304 0191 and they will get this looked into for you.

 

Let us know how you get on with this.

 

 

Khizar

View more options
3: Seeker Silver
Khizar_M, will contact them on Monday.

Regards

Infinidim
Infinidim
View more options
3: Seeker Silver

Khizar_M,

 

I contacted them today and they asked me to do some diagnostic which I did. I then explained all the work that I have done with Microsoft Mobile Support and basically they they can't help me fix the issue. They offerred me a "Buy Back" option as well as an upgrade option but they can't fix the issue that I have with the Lumia 930.

 

I really feel that Vodafone has completely let me down in their support of both me and the Lumia community. I get the general impression that they don't want us as customers anymore.

 

Regards

 

Infinidim

 

 

 

Infinidim
View more options
3: Seeker Silver

Khizar_M,
 

I have now been into a Vodafone store and discussed this issue with them. The person that I talked too was aware of this issue and agreed that it was not a hardware issue but either a firmware or operating system issue. The person also belived that this issue started with the release of the "denim" firmware.

 

I have now had it added to my customer service record that I have this issue and will be trying to escalate this via calling customer services from my mobile phone.

 

If anybody else has a similiar issue then I would suggest that you open a case with Microsoft Mobile Support as well as get that you have this issue added to your customer service record for your phone.

 

Regards

 

Infinidim

Infinidim
View more options
Moderator

Hi @infinidim

 

Sorry to hear you've been experiencing issues.

 

Have you heard back from Microsoft? They would be the best people to look into this issue for you.

 

Please let me know how you get on.

 

Thanks,

 

Viki

View more options
3: Seeker Silver
Viki_R,

I'm not getting on very well with Microsoft. I have provided them with lots of diagnostics and basically they have not come back to me with a solution. As Vodafone / Microsoft have now released the anniversary update of Windows 10 Phone I have updated my phone with it. As this issue is random I will keep an eye on it for a couple of weeks to see whether the update has fixed it.

I will also post on here my progress.

Regards

Infinidim
Infinidim
View more options
Moderator

Okay, thank you for keeping me updated.

 

I hope the update has fixed it.

 

Viki

View more options
17: Community Champion
Hi. I have just downloaded and installed the anniversary update, don't know if this will help with your issue?
View more options
3: Seeker Silver

63johnw,

 

I downloaded the anniversary update about 30 hours ago when it first came out. It is now on both mine and my wife's Lumia 930's. We are keeping an eye on the issue with both phones curerently.

 

What we have found is that the battery usage is worse than the previous version but most things are quite stable. We have also found a scaling issue with Edge - the website worked perfectly before on Windows !0 Mobile TH2 and also works great on Edge on PC's (Windows 10 RS1) but now on the anniversary update it is completely broken.

 

I will report back here on how things are going with Windows 10 Mobile RS1 every so often.

 

Regards

 

Infinidim  Smiley Frustrated

Infinidim
View more options
17: Community Champion
I too have a scaling problem using edge, missing top section off the forum page.
View more options
3: Seeker Silver

I think I just had the issue again with the anniversary update. I am sitting next to an access point in our house, try to connect to it and it won't connect. Try to connect to another access point in the house ( it's on three floors and we have three access points ) and it connects straight away.

 

Power down phone and start it up again and it connects straight away to the access point next to me. Not good for Microsoft and Vodafone

 

Regards

 

Infinidim

Infinidim
View more options