Skip to content
main_icn_My_Vodafone main_icn_Search main_icn_Chevron_right main_icn_Chevron_down main_icn_Close main_icn_Menu social-facebook social-google-plus social-linkedin social-twitter social-youtube main_icn_Community_or_Foundation main_icn_Location main_icn_Network_signal
Menu Toggle

Welcome to Vodafone Community

Vodafone Sure Signal

Sure signal stopped working after sim card changed

4: Newbie

Hi Andrew

Done that still nothing. Tried the transfer to wife bit of a problem in that both phones are on my account!

Siblings arent ever at home so to do the transfer option to them when you need to provide emails for them to accept conditions etc. is a bit of a hassle! Can I not deregister it and then reregister? Is that not easier? Why cant things just be simple?? It seems the better the gear we get the worse it functions! :-)

Cheers

 

Ian

View more options
4: Newbie

Hello again Andrew

I have now managed to deregister and reregister S/S - nothing still!

I have also transferred ownership to my son in law and had my phone added as a user - still nothing (even though i got a text saying I could use S/S. Yes, I did resync the S/S (twice - once after deregister and once after reregister)

Finally son in law deregistered and transferred back to me, I set it all back up with users etc did a resync, rebooted my phone and still nothing! I give up!!!

 

any ideas?

 

Regards

(a fed up) Ian

 

View more options
4: Newbie

Dear Tech Team

 

What about you guys completely removing my S/S from your system and then me starting over as if from scratch? OR

What about sending me an exchange sure signal so I can start from scratch? - i don't even mind paying a supplement if it means I can get going again - just seems bizzare that  the 3GS ran flawlessly for a very long time and now S/S doesn't even recognise the 5!

My wifes phone (nokia) is up and running again but my iPhone 5 and son's sony is still not working (the two phones that have had new sim cards at different times!)

 

Sorry, I would have edited the two previous posts but could not see how?

 

Cheers anyone for a helpful solution in anticipation.

 

Ian

 

View more options
Administrator

Hi ian1261,

 

We would have to do the resync for you.  It's not possible for you to do one from your end I'm afraid.  I can see however that you have de-registered and then re-registered the device a couple of times in quick succession.  We do advise that you leave it 24 hours before re-registering to allow it to go through successfully. 

 

As you've done this since Andrew last did a resync I've processed this again for you.  Please now perform another factory reset of the device.  If this doesn't work and you want to try re-registering again, please wait 24 hours after you de-regsitered it. 

 

Let us know how you get on with this.

 

Thanks,

 

Phil

View more options
4: Newbie

Hi Phil

Thanks for the reply - sorry slip of the keys! - meant reset not resync!!

 

Yeah, I was getting a little bemused as to why this was not working, I didnt see mention before of leaving for 24 hours!

 

OK so I am now going to do a reset as per your suggestion and wait for 24 hours(just to be sure that doesnt work)

 

If it doesnt work then do I do the following??

 

Just to clarify step by step if you would please...............

1. I transfer ownership to son-in-law.

2. I deregister the suresignal (and unplug it?)

3. Wait 24 hours (and plug it back in?)

4. Son-in-law registers as owner (does he add me as user at this stage?)

5. Wait another 24 hours?

7. He then transfers ownership to me.

8. He then deregisters the suresignal(unplug and wait another 24 hours?)

9. I then re-register (after plugging in)

 

And it will hopefully work!!??

 

Sorry if it seems a step by step dummys guide for me but as you can see from previous posts I have tried all things as in the forum to no avail. Just want to be sure this is the EXACT way to do things to have any chance of success.

 

Thanks

Kind Regards

Ian

View more options
2: Seeker

We have upgraded our phones and both required a new smaller sim cards.

 

Since then neither phone will connect to our Sure Signal.

 

Please can you force a re-sync to our Sure Signal.

 

Sure Signal Serial Number: 21221974526

 

TIA

 

Mark

 

View more options
2: Seeker

Hello,

 

Could you re-sync mine as well please just to give it a little kick. 2 new sim cards not working. I've de-activated & reactivated the wife's number but I can't do mine as it's the main account & doesn't show up (even after setting daugher's phone up as administrator).

 

serial: 21230043933

 

Thanks.

View more options
4: Newbie

Hi Tech Team

 

Just following on from my previous post, I have waited for 24 hours since resetting - nothing still!

 

Please would you confirm before I go any further if my step by step actions as I understand are correct?

 

Thank you

 

Ian

 

 

View more options
Moderator (Retired)

Hi ian1261,

 

Thanks for your post.

 

That procedure looks just about fine Smiley Wink

 

MarkHorton and Andy_R - I've forced the resync for you. Please factory reset the unit and let me know if you require further assistance.

 

Cheers,

 

LeeH

View more options
2: Seeker
Hi tech team

Could you re-sync mine as well please,new sim card is not working. Sure signal is working fine as girlfriends phone still connects but mine refuses to since new sim card.

serial: 21222196731

Thanks.

Luke
View more options
Moderator

Hi Luke,

 

I’ve re-synced this for you today so please complete this by performing a factory reset as follows:

 

  • Hold the reset button till all the lights come on or flash (about 30 seconds)
  • Keeping the rest button held, remove and re-insert the power lead
  • Once all the lights come on or flash, release the reset button
  • The VSS should come online within the hour

Thanks, 

 

Jenny

View more options
2: Seeker

Hi 

 

Could you re-sync my s/s box please. serial number: 21230242402

 

cheers

View more options
2: Seeker

Hi 

 

Could you re-sync my s/s box please. serial number: 21230242402

 

cheers

View more options
2: Seeker

Thanks - working fine here now.

View more options
Moderator (Retired)

Hello rhyno,

 

That's been done for you. Please factory reset the VSS to complete the process.

 

Hi Andy_R,

 

Pleased to hear it Smiley Happy

 

Thanks guys,

 

LeeH

View more options
2: Seeker

Cheers all working now

View more options
4: Newbie

Hi Tech Team

 

I have completed step one of the process that you guys signed off on so now the S/S is in my son in laws name with me as a named user. Still nothing! - Although the third light does come on and off a few times like it is trying to connect my phone (like it used on the old phone once or twice and then the phone would produce the 3G signal) then it gives up! So I figure it must be trying to do something I will leave a little longer and then put it back in my name and as said wait (again) and then fire it up and keep fingers crossed. Could you please shed any light as to why everyone else seems to work after you resync and I am having all this trouble? or why it is obviously trying to mate with my phone but cant? the S/S is fine as it works for the other phones when they are readded!?

 

Any ideas??

 

Ian

View more options
4: Newbie

Hey guys

I think I may have solved it!!!

Just told my router to forget the connection to the S/S, rebooted router and restarted sure signal and voila phone connected!

Will just need to register it back to me now! I have noticed one thing though, the third light is constanly flashing slowly on and off now, even when phone is not in use, any idea why??

Cheers

 

Ian

View more options
4: Newbie

OK - to anyone having problems still after the helpful suggestions and resyncing etc from the Tech team don't work (and most of the time it clearly does work!)

 

My solution, once I had maybe even un- neccessarily de registered and transfered and then re registered etc (see previous posts of mine) was to unplug the sure signal (power and internet) go into my router settings, delete the suresignal, plug back in, wait for it to do it's thing and it all started working properly again! (you may need to restart your phone). Maybe just an isolated problem but all the same if it helps anyone else then that is what these forums are all about!

 

Thanks Tech Team

 

All the best

 

Ian

View more options
4: Newbie

Hi,

 

Same problem - after changing to new SIMs in 2 new iPhone 5, one phone connects fine (number ending 250). Other number ending 425 does not connect at all, even after deleting and re-adding the user.

 

Please re-sync if you think it will solve. VSS serial number 21229602624

 

Many thanks

 

Fruitcage

View more options