main_icn_My_Vodafone main_icn_Search main_icn_Chevron_right main_icn_Chevron_down main_icn_Close main_icn_Menu social-facebook social-google-plus social-linkedin social-twitter social-youtube main_icn_Community_or_Foundation main_icn_Location main_icn_Network_signal
Menu Toggle
Announcements
Keeping the UK connected is our main priority. Find out how we're doing thishere.
Close announcement

Broadband connection

Third party routers. Billion etc; Authentication problems

Highlighted
Anonymous
Not applicable

Thought this might help some people. 

I was try to get my billion router to work with Vodafone. No luck at all.

kept failing on authentication. 

Thought id give it one last go. Did a factory reset to get rid of any stuff people suggested in other posts so it was a clean slate. Had no problem getting the user name and pass code....

what i did this time was copied the username directly from the chat line.

Ive seen a lot of post saying the first letter are dsl (or DSL to make it sound correctly)

The thing that made the difference was it was not dsl2567.... what ever your user name is.

It was ds,one or ds1. The l like an L but it should be ds1....... user number name what ever....

as soon as I used the new user name with the 1 instead of 'L' it worked first time : )

Did nothing else to the set up at all. I don't think you need to : )

 

4 REPLIES 4
Highlighted
Moderator

Thank you for sharing this @Anonymous - glad you got up and running in the end! I'm sure this will help others 😊

View more options
Highlighted
4: Newbie

That's kind of odd because I'm pretty sure the username does begin with dsl (as in DSL). Depending on the typeface it can make an the letter "l" looks like the digit 1, but my username 100% begins dsl followed by nine digits. A monospace font is often easier to see such differences. I'm connected right now with that username format.

View more options
Highlighted
Anonymous
Not applicable

I can only relay the information that I found worked for me. I actually tried the user name again with dsl (DSLj and it didn't work. I copied the username directly from the post so it would not be possible for an error. By copying it directly I then observed the difference and confusion with the L and the1 so that can not be an error even if some people would like to tell me that I can't tell the difference between an L and a 1. I mean really! Get a life!

ive only posted this as a suggestion for people who have found authentication a problem and this could be the reason why.

i think I'll log out as I don't want to get involved with differences of what what works and what  should work. This worked for me and it's very likely that there are difference in usernames.

i just hope this might be useful to some people with authentication problems 

 

 

View more options
Highlighted
4: Newbie

Interesting. To clarify, I wasn't doubting you or saying you were wrong. I reviewed my own setup, as I used a third party modem + router too and use the PPPoE details. Mine is 100% dslxxxxxxxx, but if it works for you with ds1xxxxxxxx then, it works!

It is quite possible not all usernames are equal. I thought they all started with dsl, but it's certainly possible as you've shown, this is not the case.

Sorry if that came across to you like that, that wasn't the intention.

View more options