main_icn_My_Vodafone main_icn_Search main_icn_Chevron_right main_icn_Chevron_down main_icn_Close main_icn_Menu social-facebook social-google-plus social-linkedin social-twitter social-youtube main_icn_Community_or_Foundation main_icn_Location main_icn_Network_signal

This is a locked archive and content on this page may no longer be up to date. These posts and threads have been archived for reference only.

Archive

Sure Signal V3: Flashing Red light, stable Orange User light

SOLVED
View solved solution
1: Seeker

I have the same problem with VSS 3.  Flashing Red and Stable Orange.

It used to start working again if it was powered off and on again but doesnt any more.

I have opened the requested ports on my Home Hub 3 which I though had fixed it as the lights came on the way they should and my mobile reception had full bars.  But it only lasted 24 hrs.  I have tried powering off and on the VSS and the hub with no joy.  I have tried the reset button on the VSS but hours later I still have the same issue.

I see on some of the other posts here it mentions resyncing initiated by Vodafone.  Can someone please do this for my VSS Serial No 40123686806.

 

My day job is as an IT Manager so I know that my VSS is correctly wired up.

I can ping the VSS from my PC.

I have forwarded ports 8,50,123,500,1723

 

I have tried testing this from an external IP port scanner, but it says they are closed.  Is this normal?

View more options
4: Newbie
Hi Jeff. Have you tried replacing your Ethernet cable? I tried everything with my VSS when I had the same problem as you, a problem that went on for weeks, then in desperation I purchased a new Ethernet cable and bingo, VSS worked perfectly. Even though the connection lights on the VSS and the router had implied the old cable to be OK, it must have been faulty. A new cable costs very little and it could solve the problem - something none of the techs at vodafone thought to suggest.
View more options
1: Seeker

Thanks for the response. I was trawling the forums for ages before I posted on here and I think I may have seen where changing the patch lead fixed it for you.  I dont think this is going to help me as I have repositioned the VSS a couple of times.  I had it connected to a Switch originally but to rule out cable lengths or hardware issues I now have it connected directly to the HomeHub and on a different cable.  I am an IT guy and have 100's of brand new bagged patch leads of which I am now using one.  I think you may have had a crossover cable which looks the same as a straight through cable and would have shown connectiviy which could be why changing the cable fixed it for you.

I had mine going again for all of 10mins by enabling PnP and Port Clamping on the router. Unfortunately it was recommended to me to reboot the router after changing this which knocked the VSS off again. Probably due to getting a different external IP.  I have reset the VSS again for the umpteenth time and am going to wait it out before making any further changes as Vodafone technical will just tell me the usual story of ".......it can take up to 6hrs"

 

Thank again for replying so promptly.

 

Jeff

View more options
Moderator (Retired)

Hi JeffElder,

 

Thanks to sue_joy for that help. 

 

I've checked and your Sure Signal last connected to our server on 17 September.

 

We've previously had some issues with Sure Signal and BT Home Hub.

 

Please can you try the Sure Signal at a different location, with a different ISP?

 

Thanks,

 

Ian

View more options
2: Seeker

Hello

 

Im having the same issue here with my sure signal box.

My IP address is 81.137.214.197
My download speed is 37.42

My Upload speed is 9.44

My ping is 19ms

and my serial number for the sure signal is 40131570877

 

Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\William>tracert 212.183.133.177

Tracing route to cluster4.vap.vodafone.co.uk [212.183.133.177]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  BTBusinessHub.home [192.168.1.254]
  2    12 ms    12 ms    12 ms  host81-148-32-1.in-addr.btopenworld.com [81.148.
32.1]
  3    12 ms    13 ms    13 ms  213.120.178.141
  4    14 ms    14 ms    13 ms  213.120.177.98
  5    13 ms    13 ms    13 ms  217.41.168.69
  6    13 ms    13 ms    13 ms  217.41.168.107
  7    19 ms    18 ms    18 ms  acc1-10GigE-0-7-0-4.l-far.21cn-ipp.bt.net [109.1
59.249.74]
  8    17 ms    17 ms    17 ms  core4-te0-0-0-19.faraday.ukcore.bt.net [109.159.
249.47]
  9    20 ms    20 ms    29 ms  62.6.201.173
 10    20 ms    23 ms    22 ms  lndgw2.arcor-ip.net [195.66.224.124]
 11    23 ms    21 ms    21 ms  85.205.0.86
 12     *        *        *     Request timed out.
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *        *        *     Request timed out.
 27     *        *        *     Request timed out.
 28     *        *        *     Request timed out.
 29     *        *        *     Request timed out.
 30     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.

C:\Users\William>

 

Please help

 

View more options
2: Seeker

Hello

 

Im having the same issue here with my sure signal box.

My IP address is 81.137.214.197
My download speed is 37.42

My Upload speed is 9.44

My ping is 19ms

and my serial number for the sure signal is 40131570877

 

Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\William>tracert 212.183.133.177

Tracing route to cluster4.vap.vodafone.co.uk [212.183.133.177]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  BTBusinessHub.home [192.168.1.254]
  2    12 ms    12 ms    12 ms  host81-148-32-1.in-addr.btopenworld.com [81.148.
32.1]
  3    12 ms    13 ms    13 ms  213.120.178.141
  4    14 ms    14 ms    13 ms  213.120.177.98
  5    13 ms    13 ms    13 ms  217.41.168.69
  6    13 ms    13 ms    13 ms  217.41.168.107
  7    19 ms    18 ms    18 ms  acc1-10GigE-0-7-0-4.l-far.21cn-ipp.bt.net [109.1
59.249.74]
  8    17 ms    17 ms    17 ms  core4-te0-0-0-19.faraday.ukcore.bt.net [109.159.
249.47]
  9    20 ms    20 ms    29 ms  62.6.201.173
 10    20 ms    23 ms    22 ms  lndgw2.arcor-ip.net [195.66.224.124]
 11    23 ms    21 ms    21 ms  85.205.0.86
 12     *        *        *     Request timed out.
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *        *        *     Request timed out.
 27     *        *        *     Request timed out.
 28     *        *        *     Request timed out.
 29     *        *        *     Request timed out.
 30     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.

C:\Users\William>

 

Please help

View more options
Moderator (Retired)

Hi @WillV94,

 

Everything looks fine with your results.

 

If you're using a BT Homehub 4/5, please ensure Smart Setup is switched off in your router's settings.

 

Thanks,

Matt

View more options
2: Seeker

Hi @Matt_B

 

I have just checked my Homehub settings and the smart setup is switched off.

 

Please Help.

 

Thanks

View more options
Moderator

Hi @WillV94 

 

We are aware of some compatibility issues with the V3 and BT Homehub.

 

So that we can rule this out, please test your Sure Signal at a different location, may around a friends house.

 

Thanks,

 

Sukhi

View more options
2: Seeker

Hello Sukhi

 

I have also tried this about a week ago and it seemed to work perfectly.

 

I have tried using different ethernet cables to see whether that works but i still have the same issue.

 

Thank You

View more options
Moderator

Hi @WillV94 

 

Thanks for getting back to us. 

 

Unfortunately there isn't anything further we can do from our side. You'll need to contact BT, and ask them to upgrade you to Home Hub 4. 

 

Thanks,

 

Amanda 

View more options
2: Seeker

Hi @Amanda

 

I currently have the Home Hub 5. I have contacted BT and they have said that the setup should be perfectly fine for the Sure Signal Box to work.

 

Is there anything else I can do?

 

Thank You

View more options
4: Newbie

Hi.
Sure Signal down.  Added a new phone number to my account on Friday, phone number not yet added to Sure Signal (I cannot access my account as two step verification means I need my mobile signal working!), since then we have had an almost total lack of service.
Sure Signal box is oscillating between flashing white light 1, and lights 1&3 orange + flashing red light.
Box has been reset.
Sure Signal has been reset by Vodafone technical support/ customer services.
Still no change.
IP 81.131.133.122
Download 2.89 Mbps
Serial No: 40140924800
Ping 48 ms, Jitter 1ms, Quality B*
Tracing route to 212.183.133.177 over a maximum of 30 hops

1 2 ms 2 ms 2 ms BThomehub.home [192.168.1.254]
2 30 ms 28 ms 28 ms 217.32.97.122
3 28 ms 27 ms 27 ms 217.32.97.161
4 39 ms 39 ms 39 ms 213.1.69.154
5 38 ms 39 ms 39 ms 31.55.165.79
6 37 ms 36 ms 36 ms 31.55.165.107
7 34 ms 34 ms 34 ms 109.159.250.60
8 47 ms 47 ms 47 ms core1-te0-13-0-14.ealing.ukcore.bt.net [109.159.250.32]
9 44 ms 45 ms 43 ms peer6-te0-0-0-6.telehouse.ukcore.bt.net [109.159.254.102]
10 45 ms 44 ms 44 ms t2c3-et-8-1-0-0.uk-lon1.eu.bt.net [166.49.211.240]
11 44 ms 44 ms 44 ms 166-49-211-254.eu.bt.net [166.49.211.254]
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.

Appreciate your help on this please.

Many thanks.



 

View more options
Moderator

@SparkyT

 

I'm sorry to hear you're evperiencing a break in your service.

 

We're currently aware of an issue being experienced by a number of Vodafone customers trying to connect to a Vodafone Sure Signal via a BT HomeHub, you can find more info about this in our official statement.

 

 

View more options
4: Newbie

Hi Mark,

Many thanks!  At least we know nothing is wrong with the device.

Do you have any indication as to how Plusnet devices fare?  We're considering moving from BT for LOTS of reasons, and this just adds fuel to that fire.

Kind regards,

Marc

View more options
Highlighted
4: Newbie

@Mark: It is not specific to BT Home Hubs.

 

I'm with Plusnet and am also affected. I don't use a Home Hub - I use a Billion 6300.

 

It seems pretty obvious to me that there's a failure somewhere in the peering between BT's and you. I'm affected because PN is a subsiduary of BT and often piggy back on their links.

 

View more options
4: Newbie

Mine to. Can you fix or sync or what needs to be done at your end. 

View more options
Moderator (Retired)

@gruf - Please take a look at our Sure Signal Troubleshooting thread. If this doesn’t resolve your query, please post your reply either below, or in the relevant thread, together with the details requested, including the following information.

  • Your speed test results from here.

  • Your ping test results from here.

  • Your external IP address from here.

  • The results of a traceroute.

  • Your Sure Signal serial number: 

     

VSS Traceroute command

On a PC:

  1. Click on Start and select Run

  2. Type CMD into the Run box and press enter/click ok

  3. A black box will appear.

  4. In this box type tracert 212.183.133.177 press Enter

  5. Paste the output of this command into your reply.


This will help us get the quickest possible resolution for you.

View more options