main_icn_My_Vodafone main_icn_Search main_icn_Chevron_right main_icn_Chevron_down main_icn_Close main_icn_Menu social-facebook social-google-plus social-linkedin social-twitter social-youtube main_icn_Community_or_Foundation main_icn_Location main_icn_Network_signal
Menu Toggle

Welcome to Vodafone Community

Announcements
Keeping the UK connected is our main priority. Find out how we're doing thishere.
Close announcement

This is a locked archive and content on this page may no longer be up to date. These posts and threads have been archived for reference only.

Archive

SSV3 not connecting to new iPhone 6 and iPhones on OS8

SOLVED
View solved solution
4: Newbie

The SS has been working fine for the past year or so with our iphone 4S and iphone 5. Wife has a new iphone 6 on the same number, I have same iphone 4S with OS8 and daughter has the old iphone 5 on OS8. Now all 3 don't connect to SS. I have checked the numbers in the dashboard and all are active. The SS has solid red light, solid white lights on the 2 left icons but no longer shows the right hand icon light when making a call. This use to light up when connecting a call.

 

Have tried reset but still no go.

 

Using BT Homehub 3 which was all good upuntil last week.

 

Any help appreciated.

View more options
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
4: Newbie
View more options
19 REPLIES 19
Highlighted
16: Advanced member

Hi there

Please go through the Sure Signal Troubleshooting thread as this may help you to resolve your issue.  It has links to the key things you can do to try and resolve the issue you are experiencing

PWIAC

View more options
Highlighted
17: Community Champion
Hi

Does anything in https://support.vodafone.co.uk/Network-and-coverage/Sure-Signal/ help ?

Current Phone > Samsung Note 10+ 5G _256Gb > Model: SM-N976B.

Samsung One Ui 2.0  / Android 10.

 

Samsung Gear s3 Frontier Watch.

Samsung Galaxy Buds.

View more options
Highlighted
4: Newbie

Hi

I've reset the SS and the router but still has 3 lights but no 4th light when trying to make a call from either of the 3 phones. 

View more options
Highlighted
4: Newbie

I've tried that but still the same. 3 lights and no connection.

 

Mark

View more options
Highlighted
16: Advanced member

I wonder if it needs to have an update forced through to it?

One of the eForum Team will be able to advise the best course of action and will be in contact soon

PWIAC

View more options
Highlighted
4: Newbie

OK, how do they contact me? Is it a phone call or posted here on the forum.

View more options
Highlighted
17: Community Champion
The Tech Team should come across your thread and intervene to help.

Current Phone > Samsung Note 10+ 5G _256Gb > Model: SM-N976B.

Samsung One Ui 2.0  / Android 10.

 

Samsung Gear s3 Frontier Watch.

Samsung Galaxy Buds.

View more options
Highlighted
16: Advanced member

They'll get in touch with you here on the eforum and will ask for what ever additional information they need to assist you.

 

The Sure Signal serial number is one thing they often ask for as they are able to access it remotely, so it may be worth posting that.

PWIAC

View more options
Highlighted
4: Newbie

Thanks. Maybe you should be working for Vodafone ;-)

View more options
Highlighted
4: Newbie
View more options
Highlighted
16: Advanced member

Thanks for posting that - a member of the eForum Team will be in touch shortly. 

PWIAC

View more options
Highlighted
4: Newbie

Hi, any idea how soon someone will reply? Have been without service for the whole day.

 

Mark

View more options
Highlighted
Moderator

@mark990


Please take a look at our Sure Signal Troubleshooting thread. If this doesn’t resolve your query, please post your reply either below, or in the relevant thread, together with the details requested, including the following information.

Your speed test results from here.

Your ping test results from here.

Your external IP address from here.

The results of a traceroute.

 

Your Sure Signal serial number:

 


VSS Traceroute command

On a PC:

Click on Start and select Run

Type CMD into the Run box and press enter/click ok

A black box will appear.

In this box type tracert 212.183.133.177 press Enter

Paste the output of this command into your reply.

This will help us get the quickest possible resolution for you.

Thanks

Mark

View more options
Highlighted
4: Newbie

Download 5.76

Upload 0.84

Ping 47 ms

 

ip: 62.172.80.109

 

Traceroute has started…

 

traceroute to 212.183.133.177 (212.183.133.177), 64 hops max, 72 byte packets

 1  192.168.1.254 (192.168.1.254)  5.524 ms  3.486 ms  2.014 ms

 2  217.32.141.144 (217.32.141.144)  21.128 ms  23.864 ms  21.787 ms

 3  217.32.141.206 (217.32.141.206)  21.903 ms  21.722 ms  21.451 ms

 4  212.140.235.82 (212.140.235.82)  25.701 ms  25.203 ms  25.208 ms

 5  31.55.164.95 (31.55.164.95)  25.363 ms  24.406 ms  25.575 ms

 6  31.55.164.109 (31.55.164.109)  27.158 ms  27.598 ms  26.002 ms

 7  acc2-10gige-0-2-0-6.bm.21cn-ipp.bt.net (109.159.248.236)  25.906 ms  29.022 ms  24.617 ms

 8  core2-te0-15-0-16.ilford.ukcore.bt.net (109.159.248.32)  32.766 ms  32.698 ms  31.701 ms

 9  peer1-xe3-0-1.telehouse.ukcore.bt.net (109.159.254.219)  30.163 ms  30.774 ms  30.117 ms

10  lndgw2.arcor-ip.net (195.66.224.124)  33.985 ms  58.911 ms  34.965 ms

11  85.205.0.93 (85.205.0.93)  30.458 ms  30.371 ms  30.146 ms

12  * * *

13  * * *

14  * * *

15  * * *

16  * * *

17  * * *

18  * * *

19  * * *

20  * * *

21  * * *

22  * * *

23  * * *

24  * * *

25  * * *

26  * * *

27  * * *

28  * * *

29  * * *

30  * * *

31  * * *

32  * * *

33  * * *

34  * * *

35  * * *

36  * * *

37  * * *

38  * * *

39  * * *

40  * * *

41  * * *

42  * * *

43  * * *

44  *

 

Any ideas?

 

Mark

View more options
Highlighted
4: Newbie

Update, just changed the settings on the Homehub 3.

Disabled the firewall and the iphone 4 now connects correctly.

 

The iphone 6 and 5 still dont connect.

 

Will try to delete them from the SS list and then add them again.

 

Getting there slowly.

View more options
Highlighted
4: Newbie

Done that, thought I'd reset the SS and now it's gone belly up. The Red power light is on solid and the internet light is pulsing. Will leave for an hour or so and see if it comes good.

View more options
Highlighted
4: Newbie

So, SS lights back on and now iphone 4 and 6 connecting. Can't check the 5 as daughter is out at the moment. I turned the Home hub firewall back on as I searched the web and read that its not a good idea to leave it off.

Also i read on one of these threads to open ports 8, 50, 123, 500 and 4500 so I've done that or at least I think I have because I have no idea what a port is or does.

 

Will keep updated of anything changes again.

 

Good luck if your reading this because you have a similar problem, and hold off on the Sledge Hammer!

View more options
Highlighted
4: Newbie
View more options
Highlighted
Moderator

@mark990

 

Glad to hear everything's working for you now, thanks for letting us know.

View more options